Samen werken aan vitaliteit

Vitale medewerkers bouwen een vitale organisatie! Ik geloof dat vitale medewerkers veel beter presteren. Autonomie en regelruimte zijn basisvoorwaarden voor vitaliteit. Dit goed regelen met elkaar, zodat er een controleerbare en prettige werkomgeving ontstaat vraagt aandacht, energie en betrokkenheid van iedereen in de organisatie. Om optimaal te kunnen (blijven) functioneren als organisatie is een structurele aanpak nodig op vitaliteit. Met Bewegink ondersteun ik het ontstaan en warm houden van deze aanpak.

Vitale en enthousiaste medewerkers

Vitale en enthousiaste medewerkers zijn met plezier aan het werk, stralen dat uit en verrassen klanten hiermee! Het vraagt op veel vlakken bewustzijn en aandacht om nu en in de toekomst met plezier aan het werk te blijven. Zowel van de medewerker als van de organisatie.

Wat er speelt op het gebied van het zelf regie nemen en krijgen, werk- privébalans, gewaardeerd voelen, proactief gedrag van medewerkers en hoe verantwoordelijkheden verdeeld zijn heeft invloed op prestaties en werkplezier. Goed vitaliteitsbeleid helpt dit te borgen voor de toekomst. Het maken van beleid op vitaliteit en dit op een goede manier implementeren is waar ik graag bij ondersteun.

Meer weten of kennismaken?

Om tot een goed advies te komen gebruik ik drie stappen die op verschillende manieren terugkomen. Deze stappen zijn Vertragen, Vragen en Verbinden.

Vertragen
Vertragen is nodig om overzicht te krijgen, elkaar te leren kennen en kritisch te kunnen kijken naar de vraag die op het oog de juiste lijkt.

Vragen
Vragen gaat over het stellen van de juiste vragen, of beter nog de vraag achter de vraag. Alle (deel)vragen worden inde juiste volgorde gezet. Dan wordt ook duidelijk hoe we antwoorden kunnen vinden.

Verbinden
Verbinden van de vragen met de doelstelling, maar ook het verbinden van de juiste mensen om ook echt goede antwoorden te krijgen op de vragen. Hier wordt dus de strategie bepaalt om de juiste informatie boven tafel te krijgen die nodig is voor een goed en gedegen advies.

Na dit traject ga ik vertragen om goed overzicht te krijgen op alle vragen en belangen. Dit vertaal ik in concrete en haalbare stappen om de oorspronkelijke doelstelling te halen. Hierbij staat het verbinden van medewerkers- en organisatiebelangen hoog in het vaandel. Lees hier meer over het versterken van individuele medewerkers door middel van coaching. Thema’s waarop ik coach zijn:
• Leefstijl
• Vitaliteit
• Persoonlijk leiderschap
• Stressmanagement

Ook optimaal (blijven) functioneren als organisatie?

Neem vrijblijvend contact op