Leven op jouw manier

In mijn coaching ga ik uit van wat er past bij jou. Welk doel je ook wilt realiseren de route ernaartoe verschilt niet veel. Ik coach op vier vlakken die wel dicht tegen elkaar aan liggen.

Leefstijl

Naast thema’s als bewegen, roken, alcoholgebruik, voeding, ontspanning en slaap gaat het vooral om het aanleren van gezonde keuzes maken.

Vitaliteit

Het gaat dan voor een deel ook over je leefstijl. Maar je vitaliteit gaat verder dan alleen gezonde keuzes maken. Het gaat dan ook om echt voor jezelf kunnen kiezen in het dagelijks leven.

Persoonlijk leiderschap

Dit kan gaan over wat nodig is of waar jij je tegen gehouden voelt. Het onderwerp is dus veel breder dan bij leefstijl en vitaliteit. Het kan ook gaan over relatiekeuzes of loopbaankeuzes. Persoonlijk leiderschap is vooral je eigen koers kunnen bepalen en durven volgen.

Stressmanagement

Dit is meer gericht op bewust worden hoe stress invloed heeft op je lijf en leren wat je zelf kan doen op korte- en langere termijn om hier positieve invloed op te hebben. Hier zit ook een deel kennis over de werking van het brein en de invloed van ademhaling in. Dit kan ook een onderdeel zijn van coaching op vitaliteit en persoonlijk leiderschap.

In elk type coaching werk ik met 3 stappen die telkens terugkomen:

1. Vertragen
Hierdoor ontstaat er ruimte voor bewustwording en overzicht. Even de tijd nemen om rustig te kijken en ervaren wat er gebeurt.

2. Vragen
De juiste vraag stellen aan jezelf is best een uitdaging. Waarom deze vraag? Wat ligt er achter en hoe helpt deze vraag je verder? Uiteindelijk komen we zo bij jouw kernvraag, die nemen we als uitgangspunt voor het verdere traject.

3. Verbinden
Jouw bewustzijn en je vraag verbinden met het doel waar je naartoe wilt, maar ook jezelf leren verbinden met je omgeving.

Waar nodig maken we gebruik van bewezen effectieve hulpmiddelen om je verder te helpen in je proces van vertragen, vragen of verbinden.

Benieuwd naar wat Bewegink voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op