Integrale leefstijlcoaching

Onder je leefstijl verstaan we meestal je voeding, hoe vaak je sport en soms wordt er ook aandacht besteed aan de hoeveelheid stress en slaap. Als je maar zorgt dat je gezond eet, voldoende beweegt (sport) en goed slaapt en niet te veel stress hebt dan ben je een gelukkig mens. Toch werkt dat niet zo.

Het is namelijk niet zo gemakkelijk om te kiezen voor bepaald gedrag. Van veel invloeden op ons gedrag zijn we ons niet eens bewust. Alleen op wilskracht redden we het ook niet, die raakt een keer op. Daardoor zijn we gevoeliger voor de verleidingen vanuit de omgeving. We zijn niet zo goed in staat om alle verleidingen te doorzien en daaraan weerstand te bieden.

Na een drukke dag nog tijd nemen om boodschappen te doen en gezond te koken is makkelijker gezegd dan gedaan. Datzelfde geldt voor op tijd naar bed gaan als er nog wat leuks op tv is. Het gaat dus niet alleen om wat je eet of hoeveel je beweegt, maar vooral waarom je dat doet.

Hoe we ons voelen speelt daarin een grote rol. Als we een geweldige dag hebben gehad en vol energie thuis komen gaan we sneller nog even sporten dan na een zware dag met veel gezeur aan je hoofd.

In theorie is een gezonde leefstijl eenvoudig, maar de praktijk blijkt weerbarstig omdat de oorzaak niet altijd zichtbaar is. In de integrale leefstijlcoaching gaan we dus eerst kijken naar welke oorzaak er bij jou speelt of misschien wel meerdere oorzaken.

Vervolgens gaan we kleine stappen formuleren die je dichter bij je doel brengen. Kleine stappen zijn namelijk makkelijker in je dagelijks leven vol te houden en daarmee veel effectiever dan grote sprongen.

Integrale leefstijlcoaching is er zowel voor particulieren als voor organisaties.

Meer weten of kennismaken?

Benieuwd naar wat Bewegink voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op